středa 23. května 2012

Závodní windsurfing - jaro

Letošní windsurf závodní sezóna už je v plném proudu a ze zatím třech letošních odjetých závodů se mi podařilo obsadit 1., 2. a 4. místo.

28.-29-dubna - Český pohár - Slalom - Nové Mlýny


Sunshine, 30°C a vítr o síle 30knotů. To není počasí na Havajských ostrovech, ale podmínky které nám windsurfařský bůh seslal na slalomové závody, které se konaly poslední dubnový víkend na Nových Mlýnech. Byl to první závod českého poháru v této sezóně a tak se na něj sjela celá česká slalomová špička. Celkový počet závodníků byl 28 a předpověď silného větru slibovala dramatický závod. V sobotu začal závod zlehka a první 4 eliminace jsme odjeli ve středně silném větru. Odpoledne jsme pak přidali ještě dvě už v o dost silnějším větru. Po prvním dni jsme si s Roťákem vedli výborně a drželi jsme druhé a třetí místo v nabité konkurenci za bezchybně jezdícím Tomem Malinou. V neděli bylo již od rána jasné, že se budeme jezdit malá prkna a plachty. Vítr byl velmi silný už ráno a postupem celého dne stále sílil. Všichni ale byli namotivovaní a výsledky vyrovnané.  Nikdo nechtěl nikomu nechat nic zadarmo a tak nebyla nouze o dramatické srážky na bojkách nebo pády v plné rychlosti. V neděli se tak odjelo dalších 8 eliminací.


Díky vyrovnaným jízdám ve všech heatech se mi povedlo s náskokem vybojovat 2. místo na prvním letošním českém poháru ve slalomu. Dramatický boj o třetí místo absolvoval Rotťak ale nakonec se umístil v nabité konkurenci 6.



3.-6.5. Český pohár - Formula - Lago di Garda - Itálie



Po prvním letošním českém poháru ve slalomu na Nových Mlýnech, jsme vyrazili do Itálie kde se měl na jezeře Lago di Garda odehrát první letošní český pohár ve třídě Formule. Přijeli jsme s Honzou na závody o dva dny dříve a byla to dobrá volba. Krásné počasí a silný vítr nám umožnil otestovat nová prkna a poladit formu. 






K velké smůle se v pátek večer nad Gardou zatáhlo a pršelo až do neděle. Jak známo, když na Gardě prší tak nefouká a tak se první Formulové závody letos neodjely.






12.-13.5. Závody Formule - Bezdrev


Po zahraničních neodjetých závodech nás čekal oddechový závod na Bezdrevu. Normálně bychom se zde asi nesešli ani tak v hojném počtu. Závody ale organizoval kamarád Karel Lavický, kterému se letos podařilo nominovat na Olympijské hry a tak brali všichni účast na akci jako oslavení této radostné události. V sobotu nám poryvový vítr dovolil odjet i dvě rozjíždky, které jsem obě dvě vyhrál vždy těsně před Karlem.





19.-20.5. - Český pohár - Formule - Nové Mlýny


Skoro po měsíci jsme se vrátili na místo činu aby jsme si to rozdali tentokrát v kurz závodu na formulích. Vzhledem k tomu, že závod na Gardě se neodjel jednalo se o první český pohár. Sešlo se nás přes 30 závodníků a opět ze špičky nikdo nechyběl. Vítr nám tentokrát přál a to v neděli. Na dvě rozjížďky jsem si vzal dokonce i menší plachtu, což se ale neukázalo v poryvovém větru jako dobrý tah. Závody byly neskutečně vyrovnáne o čemž svědčí i to že každá  8mi rozjížděk znala jiného vítěze (mě se podařila vyhrát 2.RZ). Nakonec jsem obsadil 4. místo.


2.-3.6. - Český pohár - Formule - Rozkoš


První víkend v červenci se sešlo18 formulářů aby si to rozdali v dalším díle českého poháru, tentokrát na Rozkoši. Vítr nám přál hlavně v sobotu kdy jsme odjeli v relativně silném větru 6 rozjížděk. Závody byly o to obtížnější, že start byl na druhé straně loděnice a tak závodníci neměli mezi RZ možnost měnit plachtu. Vsadil jsem tak na jistotu a celé závody odjezdil s plachtou 11m2. V závodě dominoval Milan Kir a s přehledem obsadil první místo. Já jsem si to nakonec neúspěšně rozdal v těsném souboji s Patrikem Hrdinou o místo druhé a skončil nakonec třetí.

co bude dál?

Teď mě čeká několik závodů na paddleboardech a. poté mezi zkouškami odlétam na vlny do Maroka. V červenci se přesouvám do Chorvatska, kde mě čeká evropský pohár ve třídě formule. Vrcholem letošní sezóny pak bude srpnové mistrovství světa v Lotyšsku.

Žádné komentáře:

Okomentovat