úterý 31. července 2012

Evropský pohár v Chorvatsku - Formula windsurfing



Začátkem července jsem odjel trénovat na pár dní na Gardu a pak se přesunul na jih Chorvatska na poloostrov Peljesac, kde se  ve Viganji v polovině července konal Evropský pohár ve třídě Formule. Jedná se o pětidenní závody, na které jezdím už několik let. Teprve poslední dva roky byl ale závod zahrnut do Evropského poháru, čímž se výrazně zvedla úroveň závodu


Letos byl závod velmi dobře obsazen, když nechyběli ani 4 závodníci ze světově top desítky. V nabité konkurenci se mi nakonec podařilo vybojovat 8. místo z 50 závodníků. Závod ve Viganji byl také posledním velkým závodem kde jsem se účastnil před mistrovstvím světa, na které se chystám v druhé polovině srpna.


Ve Viganji se také společně s Formulovými závody odjel větrně vydařený závod ve třídě slalom. Zde jsem obsadil 5. místo z 50 závodníků. Slalom ale nebyl součástí evropského poháru. Video z finále jedné z eliminací můžete shlédnout zde.



Výsledky Formula:

Výsledky slalom:

Když zrovna ve Viganji nefoukalo, tak jsme hledali jiný způsob zábavy jak trávit volný čas. Mimo jiné jsme také zkoušeli paddleboarding za vlnou od člunu. Byla dostatečně velká, že se dala ridovat i bez lana. Video zde.:-)








Žádné komentáře:

Okomentovat